Verenigde Staten 1985. Musical van Richard Attenborough. Met o.a. Michael Douglas, Terrence Mann, Alyson Reed, Gregg Burge en Vicki Frederick.

VPRO Cinema

Ze zijn jong en ze hebben hun jeugd geofferd aan de dans. Alles wat ze vragen is de kans om te dansen. Op hun 35-ste zullen ze uitgerangeerd zijn, dus er is haast bij de verwezenlijking van hun droom. Ze vechten voor een rolletje in een show en moeten auditie doen. Zeventien bereiken de laatste ronde, en voor acht van hen zal de droom werkelijkheid worden. Oppervlakkige filmische bewerking van de succesvolle Broadway-show van Michael Bennett, gebaseerd op een toneelstuk van James Kirkwood en Nicholas Dante. Goed spel van een reeks jonge acteurs, met Douglas als de regisseur die over hun toekomst moet beslissen. Het regisseren van shownummers is echter niet de sterkste kant van Attenborough, al kon hij voor de choreografie rekenen op Jeffrey Hornaday. Arnold Schulman bewerkte de show voor de film. Songs van Marvin Hamlisch en Edward Kleban, w.o. klassiekers als 'One' en 'What I Did For Love'. Camera werd gehanteerd door Ronnie Taylor. Gedraaid in CinemaScope.

credits

Regie:
Richard Attenborough
Cast:
Michael Douglas, Terrence Mann, Alyson Reed, Gregg Burge, Vicki Frederick, Audrey Landers, Nicole Fosse, Janet Jones, Michael Blevins, Sharon Brown
Scenario:
Arnold Schulman
Productie:
Ernest H. Martin, Cy Feuer
Camera:
Ronnie Taylor
Muziek:
Marvin Hamlisch, Edward Kleban, Ralph Burns
Montage:
John Bloom
Jaar:
1985
Alt. titels:
Chorus Line: The Movie, A
Genres:
Musical, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Chorus Line: The Movie (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken