Verenigde Staten 1991. Thriller van Nicholas Meyer. Met o.a. Gene Hackman, Mikhail Baryshnikov, Kurtwood Smith, Terry O'Quinn en Daniel von Bargen.

VPRO Cinema

Wat doen spionnen na de koude oorlog? Zij gaan de industriële spionagetoer op, of worden, zoals Hackman, ex- CIA-agent, gevraagd de ex-KGB-er Baryshnikov naar Moskou terug te brengen met twee miljoen dollar aan Columbiaans drugsgeld op zak voor het vrijkopen van een U2-piloot. De twee mannen vatten sympathie voor elkaar op en als zij erachter komen dat zij slechts een radertje vormen van een samenzwering, racen zij heel Europa door, met hun wat aangeslagen bazen als achtervolgers. De film begint als een veelbelovende thriller maar scenarist- regisseur Meyer laat een en ander ontaarden in een soort excentrieke komedie. Hackman is opnieuw nonchalant-sympathiek maar de ex-balletster Baryshnikov is te jongensachtig voor zijn rol als doorgewinterde KGB-er. Het camerawerk is van Gerry Fisher. Ook bekend als PATRIOTS.

credits

Regie:
Nicholas Meyer
Cast:
Gene Hackman, Mikhail Baryshnikov, Kurtwood Smith, Terry O'Quinn, Daniel von Bargen, Oleg Rudnick, Geraldine Danon, Nadim Sawalha, Michael Tomlinson, Howard McGillin, Geraldine Danon, Oleg Rudnick
Scenario:
Nicholas Meyer
Camera:
Gerry Fisher
Muziek:
Michael Kamen
Jaar:
1991
Alt. titels:
Patriots
Genres:
Thriller, Komedie
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Company Business (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken