Verenigd Koninkrijk 1969. Familiefilm van James Hill. Met o.a. Robert Ryan, Chuck Connors, Nanette Newman, Luciana Paluzzi en Bill Fraser.

VPRO Cinema

Deze variatie op een thema van Jules Verne brengt ons kapitein Nemo (Ryan), die het leven redt van enkele drenkelingen en hen in zijn onderzee-stad Templemer ontvangt. Hier ontdekken ze een waar paradijs. Een paar van de gasten zouden toch liever terugkeren naar de oppervlakte, maar Nemo wil hiervan niet horen. Senator Connors zou het liefst blijven, maar zijn plicht roept en hij moet en zal ontsnappen. Knappe jeugdfilm, vol avontuur, romantiek, spanning en humor. Iets te naïef voor een volwassen publiek. Het scenario van R. Wright Campbell en Pip & Jane Baker zit goed in elkaar, de effecten zijn aanvaardbaar, maar de personages missen alle diepgang. Indrukwekkende onderwater-beelden van Egil S. Woxholt, en Alan Hume stond in voor de 'droge' camera.

credits

Regie:
James Hill
Cast:
Robert Ryan, Chuck Connors, Nanette Newman, Luciana Paluzzi, Bill Fraser, Kenneth Connor, John Turner, Christopher Hartstone, Alan Cuthberson
Camera:
Egil S. Woxholt, Alan Hume
Muziek:
Walter Scott, Angela Morley
Jaar:
1969
Alt. titels:
Kapitän Nemo
Genres:
Familiefilm, Sciencefiction, Avonturenfilm, Fantasy, Animatie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen