Verenigde Staten 1990. Mysterie van Leo Penn. Met o.a. Jaclyn Smith, Celeste Holm, Ralph Bellamy, Rebecca Cross en Susan Hess.

VPRO Cinema

Amateur-detective Smith heeft twintig jaar geleden een beleggingsclubje opgericht met zeven studievriendinnen, waarbij ze o.a. bepaald hebben dat de lijfrente bij overlijden terugvalt aan de langstlevende(n). Het is inmiddels een belangwekkend beleggingsfonds met een kapitaal van meerdere miljoenen dollars geworden. Na de vroegtijdige dood van een van hen, overlijdt kort daarop ook Orth-Pallavincini. Smith wordt argwanend en gaat op onderzoek uit. Als Dowling bij een auto-ongeluk omkomt, is er diep wantrouwen tussen de achtergeblevenen. In deze wie-is-de- dader werken rechercheur Sutorius en advocate Smith voor een keer harmonieus samen. Het niet al te sterke scenario is afkomstig van Robert Palm, Amy Koppman en Christopher Keyser.

credits

Regie:
Leo Penn
Cast:
Jaclyn Smith, Celeste Holm, Ralph Bellamy, Rebecca Cross, Susan Hess, Richard Gilliland, Kim Miyori, Judith-Marie Bergan, Kathryn Dowling, James Sutorius, Linda Carlson, Gérard Touroul, Nicole Orth-Pallavicini, Michael Ayr, Mel Ferrer
Muziek:
Alf Clausen
Jaar:
1990
Alt. titels:
Only The Good Die Young, Amies d'enfance, Les
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie