Verenigde Staten 1980. Sciencefiction van Sidney Hayers, Sigmund Neufeld, Jr., Barry Crane en Sigmund Neufeld jr.. Met o.a. Lorne Greene, Kent McCord, Barry Van Dyke, Robyn Douglas en Richard Lynch.

VPRO Cinema

In deze pilotfilm voor het vervolg op de tv-serie [KL]Battlestar Galactica[KLE] (twintig afleveringen uit 1978/79) zijn we een stuk verder in de tijd. McCord en Van Dyke hebben de plaatsen van Richard Hatch en Dirk Benedict ingenomen. Het ruimteschip heeft de aarde bereikt, waar het 1980 is. McCord en Van Dyke moeten op aarde gaan verkennen en belanden in de meest vreemde situaties. Onderhoudend, spannend en zeker ook humoristisch. Er zouden later in het voorjaar nog vijf afleveringen volgen, in de laatse daarvan, THE RETURN OF STARBUCK (4.5.1980), krijgen we te zien wat er van Starbuck (Dirk Benedict) geworden is.

credits

Regie:
Sidney Hayers, Sigmund Neufeld, Jr., Barry Crane, Sigmund Neufeld jr.
Cast:
Lorne Greene, Kent McCord, Barry Van Dyke, Robyn Douglas, Richard Lynch, Robert Reed, Robbie Rist, Sharon Acker, Albert Paulsen, Christopher Stone, Roger Davis, Wolfman Jack, Robyn Douglass
Jaar:
1980
Alt. titels:
Kampfstern Galactica - Das Ende einer Odyssee, Galactica III - Das Ende einer Odyssee
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten