Verenigde Staten 1974. Mysterie van Alf Kjellin. Met o.a. Peter Falk, José Ferrer, Lew Ayres, Robert Walker en Jessica Walter.

VPRO Cinema

Een Columbo-aflevering, die in het geleerde wereldje van onderzoek en techniek speelt. Een jonge vorser (Walker) staat op het punt genomineerd te worden voor de titel `Wetenschapper van het Jaar`, maar een oude, jaloerse geleerde (Ayres) meent te kunnen aantonen, dat diens revolutionaire theorie in werkelijkheid op plagiaat berust. De vader van de jonge wetenschapper, een gerespecteerd fysicus (veteraan Ferrer), kan niet toelaten dat de carri[KA2]ere van zijn pupil wordt geru[KA3]ineerd door een naijverige collega. Die wordt dan ook tijdig dood aangetroffen. Lt. Columbo (Falk) laat zich echter niet misleiden over wat knappe koppen bedacht hebben aan vermeende doodsoorzaken en z.g. waterdichte alibi's. Een aardig tv-filmpje dat fors gesteund wordt door oudgedienden die in Hollywood hun sporen verdiend hebben.

credits

Regie:
Alf Kjellin
Cast:
Peter Falk, José Ferrer, Lew Ayres, Robert Walker, Jessica Walter, Lee H. Montgomery, Lou Wagner, Arthur Batanides, Darrell Zwerling
Jaar:
1974
Alt. titels:
Mind Over Mayhem, Teuflische Intelligenz, Au-delà de la folie
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten