Hongkong SAR van China 1987. Horror van Ching Siu-Tung. Met o.a. Leslie Cheung, Wong Tsu-Hsien, Woo, Wu Ma en Joey Wang.

VPRO Cinema

Bewerking van een literair romantisch griezelverhaal over een jongeman - een rondtrekkende ambtenaar, die belastingen int - die verliefd wordt op een geheimzinnige vrouw die een moordlustige geestverschijning blijkt te zijn en op haar beurt weer wordt gemanipuleerd door een androgyn monster dat van mensenvlees leeft. Art direction, kostumering, camerawerk, tempo en de originele filmmuziek zijn allemaal dik in orde: van hoge kwaliteit. De speciale effecten zijn ongelooflijk. Deze film is adembenemend, vol artistieke verdiensten, zonder dat het commerciële aspect wordt vergeten. De film heeft ook een boodschap, n.l. dat het aardse leven niet zonder kwetsbare schoonheid is, maar dat we vertrouwen moeten hebben in het zich door reïncarnatie vernieuwende leven. Zowel jong als oud zal genieten van het sprookjesachtige karakter van de film, met name diegenen die houden van het magische aspect van de film, in een wereld waarin alles mogelijk is. Scenario van Yuen Kai Chi. Camerawerk van Poon Hang Seng. Werd gevolgd door nog een tweetal delen.

credits

Regie:
Ching Siu-Tung
Cast:
Leslie Cheung, Wong Tsu-Hsien, Woo, Wu Ma, Joey Wang, Lau Siu-Ming
Scenario:
Yuen Kai Chi
Camera:
Poon Hang Seng
Muziek:
Romeo Diaz, James Wong
Jaar:
1987
Alt. titels:
A Chinese Ghost Story, Chinese Ghost Story, A, Zian hu Youhan, Quiannü Youhun, Kung fu - Verf[KA3]uhrung aus dem Reich der Toten (1)
Genres:
Horror, Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Spoken & geesten, Romantisch drama
Landen:
Hongkong SAR van China