Verenigde Staten 1981. Drama van Jeremy Paul Kagan en Jeremy Kagan. Met o.a. Maximilian Schell, Rod Steiger, Robby Benson, Barry Miller en Hildy Brooks.

VPRO Cinema

Benson, de zoon van de conservatieve chassidische rabbijn Steiger (die zijn rol voortreffelijk neerzet) leert Miller kennen, de zoon van de verlichte, zionistische professor Schell in het Newyorkse Brooklyn van 1944. Ze worden goede vrienden. Als na WO II de werkelijke omvang van de vernietiging van de joden door de nazi's bekend wordt, ijvert professor Schell voor een vrije joodse staat, maar wandelende rabbijn Steiger vindt dat grote onzin en verbiedt zijn zoon Benson iedere verdere omgang met Miller. Later als de staat Israël allang een feit is, ontmoeten de twee vrienden van weleer elkaar weer. Een uitstekend gespeelde en prachtig bewerkte film naar het autobiografische boek van Chaim Potok dat een buitenstaander een goed idee geeft over de subtiele verschillen, die er nu eenmaal binnen het jodendom bestaan. Later een musical op Broadway.

credits

Regie:
Jeremy Paul Kagan, Jeremy Kagan
Cast:
Maximilian Schell, Rod Steiger, Robby Benson, Barry Miller, Hildy Brooks, Ron Rifkin, Val Avery, Kaethe Fine, Larry Miller
Jaar:
1981
Alt. titels:
Chosen, The, Die Erwählten
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Chosen (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken