Verenigde Staten 1986. Familiefilm van Stuart Cooper. Met o.a. Loretta Young, Ron Leibman, Trevor Howard, Arthur Hill en Patrick Cassidy.

VPRO Cinema

De aristocratische Young, die samenleeft met de excentrieke Howard, heeft nog slechts één wens: Kerstmis vieren in gezelschap van al haar kleinkinderen, die inmiddels volwassen zijn en in verschillende delen van het land wonen. Zij zijn van elkaar vervreemd wat onderhuidse spanningen teweeg brengt. Mooie, aangrijpende kerstfilm, die een ware hulde werd aan het talent van Young, die meer dan twintig jaar lang elke filmrol weigerde. Ze wordt omringd door een reeks uitstekende acteurs, met Howard aan kop, die op unieke wijze de bijrol vertolkt. Het scenario van Blanche Hanalis, naar een verhaal van Laurence Stallings en Richard Landau zit vol ontroerende momenten en schitterende dialogen. Mooie fotografie van Reginald H. Morris en een knappe score van Johnny Mandel.

credits

Regie:
Stuart Cooper
Cast:
Loretta Young, Ron Leibman, Trevor Howard, Arthur Hill, Patrick Cassidy, Season Hubley, Kate Reid, Wayne Best, Deborah Richter, Charles Frank, Lisa Vidal, Alan Royal
Muziek:
Johnny Mandel
Schrijver:
Laurence Stallings
Jaar:
1986
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kerstfilm, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Christmas Eve (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken