Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Mark L. Lester. Met o.a. Bradley Gregg, Traci Lind, Malcolm McDowell, Stacy Keach en Patrick Kilpatrick.

VPRO Cinema

Dit exploitation-vervolg op CLASS OF 1984 gaat over het anarchisme dat over tien jaar heerst op high schools, die omheind zijn door zones in steden, waar niet geschoten mag worden. Het niemandsland wordt beheerst door jeugdbendes en de schooljeugd gaat ondanks het verbod gewapend naar school. Om aan deze onverkwikkelijke situatie iets te doen worden een drietal andro[KA3]iden als leraren naar een highschool gestuurd. Hoewel het grappig bedoeld is (inclusief de androïde leraren die leerlingen afdrogen en een androïde lerares die uitgekleeed wordt om de nieuwsgierigheid over haar mechanische borsten te bevredigen) maakt het niet al te sterke script de film traag, herhalend en vervelend. Het behoorlijke talent van de spelers is over het algemeen verspild aan deze rolprent. Dat is jammer, want de controversionele bespotting van de maatschappij door deze film is helemaal geen slecht idee. Alleen de echte fans zullen het geduld opbrengen om hem uit te zitten.

credits

Regie:
Mark L. Lester
Cast:
Bradley Gregg, Traci Lind, Malcolm McDowell, Stacy Keach, Patrick Kilpatrick, Pam Grier, John P. Ryan, Darren E. Burrows, Joshua Miller, Sharon Wyatt, Jimmy Medina Taggert, Jason Oliver, Jill Gatsby, Sean Haggerty, Sean Gregory Sullivan
Scenario:
C. Courtney Joyner
Productie:
Mark L. Lester
Camera:
Mark Irwin
Muziek:
Michael Hoenig
Montage:
Scott Conrad
Jaar:
1990
Alt. titels:
Die Klasse von 1999
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Class of 1999 (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken