Verenigde Staten 1974. Mysterie van Nicholas Colasanto. Met o.a. Peter Falk, Johnny Cash, Ida Lupino, Bonny Van Dyke en William McKinney.

VPRO Cinema

Lupino lijdt aan godsdienstwaanzin en met het geld dat haar man verdient, Johnny Cash - een Country & Western-zanger, bouwt zij een evangelistische kerk, terwijl ze manlief zwaar tekort doet. Als Cash wat meer van de opbrengst van zijn optredens wenst, herinnert zij hem fijntjes aan zijn strafregister, dat ontstond toen hij een dolle nacht doorbracht in een motel met het toen nog minderjarige zangeresje Van Dyke. Op weg naar Californië stort het vliegtuigje met daarin Cash, Lupino en Van Dyke neer. Cash overleeft het en Columbo vermoedt een misdaad in plaats van een ongeluk. Een fraaie aflevering met een rake sfeer. Scenario van David Rayfiel, Dean Hargrove en Roland Kibbee.

credits

Regie:
Nicholas Colasanto
Cast:
Peter Falk, Johnny Cash, Ida Lupino, Bonny Van Dyke, William McKinney, John Dehner, Janit Baldwin, Sorrell Booke, Vito Scotti, John Randolph, Lucille Meredith, Richard Caine, Donald Mantooth, Jefferson Kibbee, Doug Dirkson, Larry Burrell, Mike Edward Lally, Tom McFadden
Scenario:
David Rayfiel
Jaar:
1974
Alt. titels:
Swan Song, Schwanengesang, Chant du cygne, Le
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie