Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1983. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Ted Wass, David Niven, Robert Wagner, Herbert Lom en Joanna Lumley.

VPRO Cinema

De Roze Panter-diamant is weer gestolen. Een kolfje naar de hand van inspecteur Clouseau, maar deze is spoorloos verdwenen. De al even onhandige sergeant Clifton Sleigh (Wass) van de New Yorkse politie krijgt de opdracht Clouseau te zoeken. Hij is met de diamant en na een plastische chirurgische ingreep op Mallorca ondergedoken. De zevende film in de reeks - en de eerste zonder Sellers - is een waar dieptepunt. De gags zijn herhalingen van vorige films en Wass is zeker geen geslaagd substituut voor Sellers. Het scenario van Blake en Geoffrey Edwards balanceert meermaals op het randje van het vulgaire. Niven speelt hier zijn laatste rol (zijn stem werd gedubd door Rich Little). Geoffrey Unsworth verzorgde de fotografie. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
Blake Edwards
Cast:
Ted Wass, David Niven, Robert Wagner, Herbert Lom, Joanna Lumley, Capucine, Robert Loggia, Harvey Korman, Burt Kwouk, Roger Moore
Camera:
Geoffrey Unsworth
Muziek:
Henry Mancini
Jaar:
1983
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Sequel
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Curse of the Pink Panther (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken