Verenigde Staten 1984. Misdaad van Richard Benjamin. Met o.a. Clint Eastwood, Burt Reynolds, Jane Alexander, Madeline Kahn en Rip Torn.

VPRO Cinema

Ouwe jongens krentenbrood in jaren 30 Chicago. Dat is de sfeer van de film noir komediepastiche City Heat. Beide hoofdrolspelers nemen hun stereotiepe filmpersonages op de hak wat voor Reynolds neerkomt op een gelikte gootbewoner en voor Eastwood op een urbane cowboy. Reynolds speelt een immer failliete gumshoe (privé-detective) en Eastwood verbeeldt een humeurige politieman. Reynolds komt in de problemen als hij de gestolen administratie van een bende criminelen wil verpatsen aan de hoogste bieder. De rugdekking komt uiteindelijk van Eastwood en zijn enorme schietijzer. De chemie tussen de heren is zinderend maar net als vriendjes in de zandbak vullen ze hun tijd met fysieke en psychische plaagstootjes. Voer voor Freud.

credits

Regie:
Richard Benjamin
Cast:
Clint Eastwood, Burt Reynolds, Jane Alexander, Madeline Kahn, Rip Torn, Richard Roundtree, Tony Lo Bianco, Irene Cara, William Sanderson
Scenario:
Joseph Stinson, Blake Edwards
Productie:
Fritz Manes
Camera:
Nick McLean
Muziek:
Lennie Niehaus
Jaar:
1984
Genres:
Misdaad, Komedie, Mysterie, Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Pastiche, Gangsterfilm, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

City Heat (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken