Italië 1970. Historische film van Leandro Castellani. Met o.a. Ugo Pagliai, Arnoldo Foà, Raoul Grassilli, Fosco Giachetti en Franca Nuti.

VPRO Cinema

Mini-serie in vijf afleveringen, goed geproduceerd en prachtig gespeeld. De geschiedenis wordt geen geweld aangedaan in dit historisch drama over de vijf cruciale dagen in Milaan in de tijd van de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Wenen, maart 1848: de eerste tekenen van rebellie dwingen Metternich (Giachetti) de diplomaat Alexander von Hubner (Pagliai) naar Milaan te sturen als gezant van de keizer. Von Hubner ontmoet de burgemeester van Milaan en verschillende patriotten. Op 18 maart 1848 openen de troepen van maarschalk Radetzky het vuur op de opstandelingen. Die bestormen het hoofdbureau van politie en laten het kruithuis in de lucht vliegen. Von Hubner besluit naar Wenen terug te keren en de Oostenrijks-Hongaarse troepen van Radetzky maken zich op om Milaan te verruilen voor een ander strijdtoneel.

credits

Regie:
Leandro Castellani
Cast:
Ugo Pagliai, Arnoldo Foà, Raoul Grassilli, Fosco Giachetti, Franca Nuti, Franco Graziosi, Gianni Franzoi, Luciano Virgilio, Roberto Pistone
Jaar:
1970
Alt. titels:
Cinque giornate di Milano, Le
Genres:
Historische film, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Politieke film, Spektakel
Landen:
Italië