Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1984. Fantasy van Clive Donner. Met o.a. George C. Scott, Nigel Davenport, Frank Finlay, Edward Woodward en Lucy Gutteridge.

VPRO Cinema

Amerikaanse televisiefilm gebaseerd op het gelijknamige stichtelijke verhaal van Charles Dickens uit 1843. A Christmas Carol van regisseur Clive Donner onderscheidt zich van de tientallen andere verfilmingen dankzij de interpretatie van Scrooge als een man die in de eerste plaats zelf lijdt onder zijn karaktertrekken. Acteur George C. Scott (generaal Patton in de gelijknamige klassieker uit 1979) zet een imposante vrek neer die bij voorbaat lijkt op te leven wanneer de geesten op kerstavond verschijnen. In deze versie herwint Scrooge niet alleen zijn leven maar ook zijn gevoelsleven waardoor hij opnieuw schaamteloos kan genieten. Gefilmd op locatie in schilderachtig Shrewsbury in Engeland.

credits

Regie:
Clive Donner
Cast:
George C. Scott, Nigel Davenport, Frank Finlay, Edward Woodward, Lucy Gutteridge, Angela Pleasence, Roger Rees, David Warner, Susannah York, Anthony Walters
Scenario:
Roger O. Hirson
Productie:
Alfred R. Kelman, William F. Storke
Camera:
Tony Imi
Muziek:
Nick Bicât
Montage:
Peter Tanner
Kijkwijzer:
KB
Jaar:
1984
Genres:
Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Kerstfilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

A Christmas Carol (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken