Italië 1991. Misdaad van Giorgio Capitani. Met o.a. Sergio Castellitto, Aldo Maccione, Laure Killing, Michael Lonsdale en Margaret Mazzantini.

VPRO Cinema

Magistraat De Sanctis (Castellitto) keert terug om de strijd aan te binden met de corruptie in hoge financiele kringen en in de politiek. Hij krijgt opdracht om naar Parijs te gaan om de uitlevering te bewerkstelligen van een Italiaanse zakenman die in het verleden betrokken is geweest bij een onkiese affaire rond een faillissement. Onze magistraat raakt echter betrokken bij het onderzoek naar de smokkel van chemische wapens, waarbij een onervaren jonge rechter gedood wordt. Omdat het om een eenvoudige zaak lijkt te gaan, denkt De Sanctis in eerste instantie zijn dochtertje te kunnen opzoeken, die bij zijn ex-vrouw in Parijs woont, maar gaandeweg worden de zaken ingewikkelder dan hij had gedacht.

credits

Regie:
Giorgio Capitani
Cast:
Sergio Castellitto, Aldo Maccione, Laure Killing, Michael Lonsdale, Margaret Mazzantini, Luc Merenda, Carlo Cartier, Valeria D'Obici, Laila Tondi, Ludmila Mikaël
Jaar:
1991
Alt. titels:
Cane sciolto 2, Un
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Politieke film
Landen:
Italië