Verenigde Staten 1983. Horror van Bobby Roth. Met o.a. Yvette Mimieux, Christopher Allport, Cindy Pickett, John Considine en Julius Harris.

VPRO Cinema

Negen mannen zijn samen met hun vrouwen door hun resp. firma's uitgekozen om een trainingsprogramma te doorlopen bij de firma 'Mystique'. Ze worden klaargestoomd voor een managementfunctie. Het wordt een weekend vol gruwel en vernederingen. Niemand blijft iets bespaard. Een film die je de haren te berge doet rijzen. Zeker als je beseft dat het scenario van Beth Sullivan en Stephen Bello, is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis opgetekend door Gene Church en Conrad D. Carnes. Mimieux is ijzingwekkend als de koele, maar sadistische lesgeefster. Camerawerk van Affonso Beato. Oorspronkelijk werd de film uitgebracht als MYSTIQUE. Ook bekend als CIRCLE OF POWER en THE NAKED WEEKEND.

credits

Regie:
Bobby Roth
Cast:
Yvette Mimieux, Christopher Allport, Cindy Pickett, John Considine, Julius Harris, Scott Marlowe, Fran Ryan, Walter Olkewicz, Danny Dayton, Denny Miller, Leo Rossi, Hugh Gillin
Scenario:
Beth Sullivan
Camera:
Affonso Beato
Muziek:
Richard Markowitz
Jaar:
1983
Alt. titels:
Circle of Power, Naked Weekend, The, Mystique, Circle Of Power, The Naked Weekend
Genres:
Horror
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Brainwash (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken