Denemarken 1970. Erotiek van Birte Tove en Clinton. Met o.a. Daniel Gelia, Baard Owe, Gastone Rossilli, Susan Hurley en Inge Levin.

VPRO Cinema

Een na[KA3]ieve, bijna aandoenlijke `seksfilm`. Het Deense exportprodukt van het eind der jaren zestig, inclusief toeristische opnames, hippe muziek en kleding. De film ademt de geest van die tijd: vrije relaties, bewust ongehuwd moederschap en zelfs een stickie. Een brave blote-borstenshow, niets onder de gordel (bij mannen zeer zorgvuldig vermeden). Tove is stewardess bij een luxe luchtvaartmaatschappij en ontmoet in die hoedanigheid allerlei mannen, met wie ze kortstondig een relatie aanknoopt, op zoek naar de ware Jacob. Veel wordt tot vervelens toe besproken, maar beslist niet getoond: de paus, de pil, abortus (nee!), groepsseks etc. De titelfiguur wordt achterna gezeten door de vervelende rijke vader van haar kindje. Deze komt jammerlijk om aan het eind van de film door zelfmoord. Het verhaal is vagelijk opgehangen aan een oude Deense legende.

credits

Regie:
Birte Tove, Clinton
Cast:
Daniel Gelia, Baard Owe, Gastone Rossilli, Susan Hurley, Inge Levin, Jørn Rose, Bjørn Puggaard-Müller, Inger Stender, Kjeu Jacobsen, Peter Ogsted Jørgensen, Ejnar Ferderspiet, Steen Frøhne
Muziek:
Move Henry
Jaar:
1970
Alt. titels:
Christa, the Sexiest Girl in Skandinavia, Swedish Fly Girls
Genres:
Erotiek
Trefwoorden:
Seks, Soft-porno
Landen:
Denemarken