Algerije/Senegal/Tunesië 1987. Historische film van Ousmane Sembene en Thierno Faty Sow. Met o.a. Ibrahima Sane, Sijri Bakaba, Camara Dansogho Mahamed, Jean-Daniel Simon en Pierre Orma.

VPRO Cinema

Na afloop van WO II werden zwarte Afrikaanse infanteristen, die hun nek geriskeerd hadden voor Frankrijk, gestationeerd in een legerplaats in Dakar, van waaruit ze gerepatriëerd zouden worden. Hun was soldij beloofd als ze zouden afzwaaien, maar de Franse legerleiding liet op zich wachten en ze zaten meer dan zeven maanden vast in mensonterende omstandigheden. Ze werden voortdurend gediscrimineerd en waren veelvuldig het doelwit van racistische uitingen van het gezag. De goed gemaakte en aandoenlijk vertolkte film over een zwarte bladzijde in de Franse koloniale geschiedenis is niet verstoken van ironie, humor en spiritualiteit; het is vooral een pleidooi voor verdraagzaamheid en humaniteit. Het werk werd in 1988 met een prijs bekroond op het filmfestival van Venetië.

credits

Regie:
Ousmane Sembene, Thierno Faty Sow
Cast:
Ibrahima Sane, Sijri Bakaba, Camara Dansogho Mahamed, Jean-Daniel Simon, Pierre Orma, Gustave Sorgho, Gabriel Zahon, Casimir Zoba dit Zao, Mohamed Camara, Camara Dansogho Mohamed, Sijiri Bakaba
Jaar:
1987
Alt. titels:
Das Camp der Verlorenen
Genres:
Historische film, Drama
Trefwoorden:
Satire, Politiek
Landen:
Algerije, Senegal, Tunesië

op televisie
0 uitzendingen

Camp de Thiaroye (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken