Duitsland/​Italië 1972. Komedie van Roman Polanski. Met o.a. Sydne Rome, Marcello Mastroianni, Hugh Griffith, Romolo Valli en Roman Polanski.

VPRO Cinema

Een Amerikaanse liftster ontsnapt in Italie aan een aanranding en zoekt haar toevlucht in een villa waar ze als een van de (bizarre) gasten wordt gezien. Na bedreigd en belaagd te zijn, en haar oude gastheer bij de aanblik van haar charmes van genot te hebben laten sterven, ontkomt ze aan haar huisgenoten die haar achtervolgen, door weer te gaan liften. Deze variant op ALICE IN WONDERLAND mist door de zonnige Italiaanse situering en goedmoedig acteren, de verontrustende accenten van Polanski's andere werk, waardoor de film zonder verbindende sfeer chaotisch wordt met meer of minder leuke, losse scènes. Het scenario is van Polanski en Gerard Brach. Het camerawerk is van Marcello Gatti en Giuseppe Ruzzolini.

credits

Regie:
Roman Polanski
Cast:
Sydne Rome, Marcello Mastroianni, Hugh Griffith, Romolo Valli, Roman Polanski, Guido Alberti, Henning Schlüter, Dieter Hallervorden, John Karlsen, Gianfranco Piacentini, Christiane Barry
Scenario:
Roman Polanski
Camera:
Marcello Gatti
Muziek:
Claudio Gizzi
Jaar:
1972
Alt. titels:
What?
Genres:
Komedie, Erotiek
Trefwoorden:
Satire, Seksfilm
Landen:
Duitsland, Italië