Verenigde Staten 1955. Biografie van George Sherman. Met o.a. Victor Mature, Suzan Ball, John Lund, Ray Danton en Keith Larsen.

VPRO Cinema

Dit is een historisch onjuiste biografische western over het leven van de befaamde Indianenhoofdman. Mature speelt het opperhoofd en Ball is zijn vrouw die een miskraam krijgt. Het opperhoofd is overtuigd van zijn goddelijke roeping: onder zijn leiding moeten de blanken verdreven worden. Dat leidt uiteindelijk tot de slag bij Little Big Horn, hier uiterst tam weergegeven. Het opperhoofd komt om door een moordenaarshand: de halfbloed Danton steekt hem in de rug. Gerald Drayson Adams en Franklin Coen schreven het scenario. Voor Ball, die haar filmdebuut in 1952 maakte, was dit haar laatste film. Ze overleed aan kanker vier maanden na de première van deze film. Getrouwd met Richard Long later door de tv-serie THE BIG VALLEY, een bekend acteur.

credits

Regie:
George Sherman
Cast:
Victor Mature, Suzan Ball, John Lund, Ray Danton, Keith Larsen, Paul Guilfoyle, David Janssen, Robert Warwick, James Millican, Morris Ankrum, Dennis Weaver
Jaar:
1955
Genres:
Biografie, Western
Trefwoorden:
Indianen-drama
Landen:
Verenigde Staten