Verenigde Staten 1989. Biografie van Ron Shelton. Met o.a. Paul Newman, Lolita Davidovich, Jerry Hardin, Gailard Sartain en Jeffrey DeMunn.

VPRO Cinema

De excentrieke gouverneur van Louisiana, Earl Long (Newman), heeft een oogje op striptease-danseres Blaze Starr (Davidovich). Ook zij staat niet afkerig tegenover hem, zodat een geruchtmakende relatie het gevolg is. Het is koren op de molen van zijn politieke tegenstanders, terwijl zijn mede-democraten, die hem veel te progressief vinden, niet erg blij zijn met de romance. Dit moet het einde betekenen van de politieke loopbaan van de kranige zestiger. Lichtvoetige en energieke biografie die vooral dankzij de spetterende vertolking van beide hoofdfiguren een grote indruk achterlaat. Beide outsiders worden tot elkaar aangetrokken, maar hypocrisie zal hen breken. Het scenario van Shelton is gebaseerd op Blaze Starr: My Life As Told To Huey Perry van Starr (alias het niet erg succesvolle zangeresje Fannie Belle Fleming) en Perry.

credits

Regie:
Ron Shelton
Cast:
Paul Newman, Lolita Davidovich, Jerry Hardin, Gailard Sartain, Jeffrey DeMunn, Garland Bunting, Richard Jenkins, Robert Wuhl, Brandon Smith, Jay Chevalier, Blaze Starr
Scenario:
Ron Shelton
Productie:
Dale Pollock
Camera:
Haskell Wexler
Muziek:
Bennie Wallace
Jaar:
1989
Alt. titels:
Scandal
Genres:
Biografie, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Americana, Politiek
Landen:
Verenigde Staten