Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van J. Lee Thompson. Met o.a. Roddy McDowall, Claude Akins, Natalie Trundy, Severn Darden en Paul Williams.

VPRO Cinema

De apen proberen in vrede te leven met de menselijke mutanten, die zo geworden zijn als gevolg van een atoomoorlog. Maar de mensen beramen een aanval op de apen-beschaving. Ook binnen de rangen van de apen komt het tot onenigheid wanneer een gorilla (Akins) de regering omver wil werpen ten gunste van een militaire junta. In deze vijfde (en laatste) aflevering van de Planet of the Apes-epigonen willen de makers een parallel trekken met het racisme in de maatschappij, maar die boodschap komt amper over. Het is de zwakste aflevering en de enige acteurs die (in hun apenpakkie) kunnen boeien, zijn McDowell en (in een cameo-verschijning) Huston als de 'Lawgiver'. Het magere scenario is van de hand van John William Corrington en Joyce Hooper Corrington. Richard H. Kline bemande de camera. Gevolgd door een tv-serie. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
J. Lee Thompson
Cast:
Roddy McDowall, Claude Akins, Natalie Trundy, Severn Darden, Paul Williams, John Huston, Lew Ayres, Austin Stoker, Noah Keen
Scenario:
John William Corrington, Joyce Hooper Corrington
Camera:
Richard H. Kline
Muziek:
Leonard Rosenman
Jaar:
1973
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Sequel
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen