Italië/Frankrijk 1968. Oorlogsfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Robert Hossein, Michael Rennie, Ettore Manni, Marco Guglielmi en George Hilton.

VPRO Cinema

Een poging tot de reconstructie van de slag bij El Alamein in 1942, waarbij de Duitsers en de Italianen strijden tegen het Britse Achtste Leger aangevoerd door de legendarische vechtjas veldmaarschalk Montgomery. Nogal spectaculaire actie in een oorlogsfilm die een beetje aan geschiedvervalsing doet door middel van een merkwaardige sympathieverdeling: de schurken zitten in het Britse leger, terwijl de Italianen de slachtoffers zijn van de minachting van hun Duitse bevelhebbers. De aandacht aan het Italiaanse front concentreert zich op de antifascist die zijn heetgebakerde jongere broer geleidelijk van zijn gelijk weet te overtuigen. Scenario van Ernesto Gastaldi en Remigo de Grosso. Ook bekend als THE BATTLE OF EL ALAMEIN.

credits

Regie:
Giorgio Ferroni
Cast:
Robert Hossein, Michael Rennie, Ettore Manni, Marco Guglielmi, George Hilton, Gérard Herter, Renato Romano, Enrico Maria Salermo, Edoardo Toniolo, Max Dean, Frederick Stafford
Scenario:
Ernesto Gastaldi
Muziek:
Carlo Rustichelli
Jaar:
1968
Alt. titels:
The Battle of Elalamein
Genres:
Oorlogsfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La Battaglia di El Alamein (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken