Spanje/Italië/Frankrijk 1969. Avonturenfilm van Enzo G. Castellari. Met o.a. Frederick Stafford, Van Johnson, Francisco Rabal, Christian Hay en Evelyn Stewart.

VPRO Cinema

Bij de strijd in Duinkerken weten de Duitsers geheime Engelse dossiers buit te maken. Door de uniformen van gesneuvelde soldaten aan te trekken, slagen zij erin bij de geallieerden te infiltreren. De sabotage van een radarinstallatie leidt tot een groot bombardement van Londen door de Luftwaffe vóor een Britse kapitein de indringers kan ontmaskeren, waarna de situatie bij de Battle of Britain wordt omgedraaid. De snelle Italiaanse poging om de superproductie Battle of Britain, die lang op zich liet wachten, voor te zijn, heeft voor een exploitatiefilm nogal ruime middelen. Dat de camera (van Vincenzo Tomassi) nooit werkelijk in Engeland is geweest en de rolbezetting geen enkele echte Brit (of Duitser) telt, wordt door spectaculaire aanpak niet volledig gecompenseerd.

credits

Regie:
Enzo G. Castellari
Cast:
Frederick Stafford, Van Johnson, Francisco Rabal, Christian Hay, Evelyn Stewart, Teresa Gimpera, Luigi Pistilli, Jacques Berhtier, Renzo Palmer, Evelyn Stewart
Scenario:
Fabio Carpi
Muziek:
Francesco De Masi
Jaar:
1969
Alt. titels:
Battle Squadron, Eagles Over London, Operatie radar
Genres:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Spanje, Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La Battaglia d'Inghilterra (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken