Frankrijk/Italië 1968. Drama van Claude Chabrol. Met o.a. Stéphane Audran, Jacqueline Sassard, Jean-Louis Trintignant, Henri Attal en Dominique Zardi.

VPRO Cinema

Fr[KA1]ed[KA1]erique (Audran), een rijke lesbienne neemt de jonge straattekenares Whay (Sassard) bij zich in huis in Saint- Tropez, waar ze verliefd wordt op de architect Paul Thomas (Trintignant). De poging om in de beginnende relatie te interveniëren, resulteert in een verhouding van de vrouw met haar 'rivaal', waarbij het meisje steeds meer wordt buitengesloten. Deze geraffineerde film stelt binnen de driehoeksrelatie seksuele identiteit al dan niet op losse schroeven, met zowel tragische als onthutsende verwisselingen en aanpassingen. De film betekende na een reeks commerciële avonturenfilms een nieuw succes en verdere rijpheid in de carrière van Chabrol en was de doorbraak van Audran als intrigerende filmpersoonlijkheid. Ze werd op het filmfestival van Berlijn gelauwerd met de Zilveren Beer. Het scenario is van Paul Gégauff en regisseur Chabrol. Het camerawerk is van Jean Rabier. Eastmancolor, Mon.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Stéphane Audran, Jacqueline Sassard, Jean-Louis Trintignant, Henri Attal, Dominique Zardi, Nane Germon, Serge Bento, Claude Chabrol
Scenario:
Paul Gégauff
Camera:
Jean Rabier
Muziek:
Pierre Jansen
Jaar:
1968
Alt. titels:
Biches, Les, Bad Girls, Does, The
Genres:
Drama, Mysterie, Romantiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Lesbian moveie, Feministische film, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Les Biches (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken