Verenigde Staten 1989. Mysterie van Burt Reynolds. Met o.a. Burt Reynolds, Rita Moreno, Ossie Davis, Neil Patrick Harris en Michael Chiklis.

VPRO Cinema

Toen Reynolds' filmloopbaan na 1985 wat stokte, keerde hij terug naar de tv, waar hij ooit begon. In deze door hemzelf geregisseerde pilotfilm voor een detective-serie speelt hij de titelrol. Stryker is een gewezen smeris uit New Orleans die zich in Palm Beach verveelt en voor privé-speurdertje gaat spelen. Hij helpt de zaak oplossen van een aantal rituele moorden op society-meisjes. Reynolds is zelfverzekerd en in goede vorm, de bijrollen zijn spitsvondig en grappig, terwijl het overbekende materiaal professioneel wordt behandeld. Davis is zijn gabber, een ex-bokser en knokker, Kaminski zijn vrijpostige secretaresse, Wise zijn rijke maar vaak in moeilijkheden verkerende huisbaas en Moreno zijn veelvuldig hertrouwde ex-echtgenote. Scenario van Joan H. Parker en Robert B. Parker naar de personages van Joe Gores. Het camerawerk is van Nick Mclean.

credits

Regie:
Burt Reynolds
Cast:
Burt Reynolds, Rita Moreno, Ossie Davis, Neil Patrick Harris, Michael Chiklis, Michael O. Smith, Alfie Wise, Elizabeth Ashley, Helen Shaver, Dana Kaminski
Scenario:
Joan H. Parker
Camera:
Nick McLean
Muziek:
David Chu, David Nelson, Marie Ravenscroft
Jaar:
1989
Alt. titels:
Blues for Buder, Im Banne der Sekte
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten