Verenigde Staten 1988. Drama van Mike Nichols. Met o.a. Matthew Broderick, Christopher Walken, Matt Mulhern, Corey Parker en Casey Siemaszko.

VPRO Cinema

Eugene Jerome (Broderick), die we leerden kennen in BRIGHTON BEACH MEMOIRS, wordt in 1943 onder de wapenen geroepen. Van het hartelijke ouderlijke huis in Brooklyn komt hij terecht in het koude militaire instructiekamp in Biloxi, Mississippi. Zijn droom over heldendom en avontuur wordt al vlug de bodem ingeslagen door de blinde discipline en de dictatuur van onderofficiers, die het vooral hebben gemunt op de intellectuele jongeman. Dit scenario van Neil Simon (die ook het toneelstuk schreef) heeft de melancholisch/nostalgische stijl van het vorige en eveneens een duidelijk autobiografische inslag. Er zit meer actie in, maar de kwetsbare humor is overeind gebleven. De acteurs leveren schitterende prestaties. Uitstekende fotografie van Bill Butler en een luchtige score van Georges Delerue. Het derde deel van deze trilogie werd voor tv geproduceerd als NEIL SIMON`S BROADWAY BOUND (1992). Gefilmd in Super 35.

credits

Regie:
Mike Nichols
Cast:
Matthew Broderick, Christopher Walken, Matt Mulhern, Corey Parker, Casey Siemaszko, Markus Flanagan, Michael Dolan, Penelope Ann Miller, Park Overall
Scenario:
Neil Simon
Productie:
Ray Stark
Camera:
Bill Butler
Muziek:
Georges Delerue
Montage:
Sam O'Steen
Jaar:
1988
Alt. titels:
Neil Simon's Biloxi Blues
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Biloxi Blues (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken