Verenigde Staten 1976. Komedie van James Frawley. Met o.a. Joseph Bologna, Stockard Channing, John Beck, Lynn Redgrave en Ruth Gordon.

VPRO Cinema

Professor Gould heeft een technisch wonder ontworpen: de cyclops, een 36m lange bus op 32 wielen, die door kernenergie aangedreven wordt en plaats biedt aan 180 passagiers, die kunnen genieten van een zwembad en een bowling. De belangstelling voor de maidentrip van New York naar Denver is overweldigend. Ook industriële spionnen maken de tocht mee. Maar de rit wordt een catastrofe. Totaal gemiste poging om de draak te steken met de rage van de rampenfilm: de film was zelf een ramp. Het scenario van Fred Freeman en Lawrence D. Cohen bevat enkele goede momenten, die echter wegvallen vanwege de vele mislukte gags en het abominabele spel. De bus werd ontworpen door Joel Schiller. Harry Stradling Jr. hanteerde de camera. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
James Frawley
Cast:
Joseph Bologna, Stockard Channing, John Beck, Lynn Redgrave, Ruth Gordon, Richard B. Shull, Sally Kellerman, Ned Beatty, Stuart Margolin, Richard Mulligan, Larry Hagman, Howard Hesseman, Harold Gould, Elliott Gould, José Ferrer
Scenario:
Lawrence J. Cohen, Fred Freeman
Productie:
Lawrence J. Cohen, Fred Freeman
Camera:
Harry Stradling jr
Muziek:
David Shire
Jaar:
1976
Alt. titels:
Big Bus, The, Die haarstrèubende Reise in einem verreckten Bus
Genres:
Komedie, Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Big Bus (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken