Verenigde Staten 1978. Thriller van John Hough. Met o.a. John Cassavetes, Sophia Loren, George Kennedy, Max von Sydow en Robert Vaughn.

VPRO Cinema

Augustus 1945. Onbekenden overvallen een goudtransport van het Amerikaanse leger in bezet Duitsland. Generaal Patton (Kennedy) wordt er door de Russen van beschuldigd bij de roof betrokken te zijn. Hij wil de echte dieven vangen en stelt een specialist, majoor Joe De Lucca (Cassavetes), aan die de zaak moet ophelderen. Ondertussen beramen de dieven een aanslag op Pattons leven. Ongeloofwaardige thriller, ge[KA3]inspireerd op historische feiten (de diefstal en de mysterieuze dood van Patton, bij een verkeersongeval op 9 december 1945), die echter zijn geprojecteerd op een gefantaseerde achtergrond. Het scenario van Alvin Boretz, naar de roman The Algonquin Project van Frederick Nolan, zit vol stereotiepe actiescènes en is doordrongen van een achterhaald anti-communisme. De acteurs leveren ongeïnspireerd routinewerk. Gefilmd door Tony Imi. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
John Hough
Cast:
John Cassavetes, Sophia Loren, George Kennedy, Max von Sydow, Robert Vaughn, Bruce Davison, Patrick McGoohan, Edward Herrmann, Ed Bishop, Lee Montague, Sigfrit Steiner
Scenario:
Alvin Boretz
Productie:
Arthur Lewis
Camera:
Tony Imi
Muziek:
Laurence Rosenthal
Montage:
David Lane
Schrijver:
Frederick Nolan
Kijkwijzer:
E
Jaar:
1978
Genres:
Thriller, Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Brass Target (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken