Verenigde Staten 1988. Horror van Chuck Russell. Met o.a. Shawnee Smith, Kevin Dillon, Donovan Leitch, Jeffrey DeMunn en Candy Clark.

VPRO Cinema

In 1958 zag The blob het licht. Een film over vraatzuchtige ruimte-gelatine die dreigde een stadje op te eten. The blob paste in de stroom krankzinnige sf-titels die de jaren vijftig voortbracht. De blob van Chuck Russel (The mask) past in de reeks 'fifties remakes' die in de jaren tachtig verschenen. De speciale effecten van Dream Quest Images en de fancy beelden van Mark Irwin (die ook de remake van The fly deed) moeten visueel maken wat het origineel slechts kon suggereren. Dat lukt redelijk, maar het verhaal over een outsider (Dillon) die met een grietje (Smith) tegen de alsmaar groeiende kwaadaardige tumor uit de ruimte vecht, lijkt soms storend moeilijk te kunnen kiezen tussen parodie, spanning en horror. (IdH/VPRO Gids)

credits

Regie:
Chuck Russell
Cast:
Shawnee Smith, Kevin Dillon, Donovan Leitch, Jeffrey DeMunn, Candy Clark, Art LaFleur, Sharon Spelman, Del Close, Ricky Paul Goldin, Paul McCrane, Billy Beck, Joe Seneca, Michael Kenworthy
Productie:
Rupert Harvey
Muziek:
Michael Hoenig
Jaar:
1988
Alt. titels:
Blob, The
Genres:
Horror, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Blob (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken