Verenigde Staten 1988. Drama van Harold Becker. Met o.a. James Woods, Sean Young, John Kapelos, Steven Hill en Kelle Kerr.

VPRO Cinema

Een nerveuze topverkoper (Woods) tracht evenals zijn knappe vrouw (Young) aan de bak te komen in New York, maar dat gaat met wisselend succes. Een vriendelijke zakenman (Hill) doet hem op een dag een interessant voorstel: als Woods zijn medewerking verleent aan een zaak van belastingvrije investeringen in L.A., kan hij snel rijk worden. De naïeve Woods gaat op het aanbod in en in korte tijd behoren hij en Young tot de gerespecteerde zakenlui van de stad. Echter aan hun luxe leventje komt algauw een eind, wanneer de mazen in het belastingnet gedicht worden. Het stel zoekt hun toevlucht in drugs. Na een lange omweg besef je dat de aanklacht tegen het drugsgebruik het hoofdthema is van deze chaotische en onpersoonlijke rolprent. Ondanks de lovenswaardige prestaties van de hoofdrollen is de film niet boeiend. Darryl Ponicsan baseerde zijn zwakke scenario op de roman Ludes van Benjamin Stein. De fotografie is van Howard Atherton. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Harold Becker
Cast:
James Woods, Sean Young, John Kapelos, Steven Hill, Kelle Kerr, John Rothman, Amanda Blake, Grace Zabriskie, Marc Poppel
Camera:
Howard Atherton
Muziek:
Stanley Myers
Jaar:
1988
Alt. titels:
Boost, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie