Verenigde Staten 1989. Komedie van Christopher Guest. Met o.a. Kevin Bacon, Emily Longstreth, J.T. Walsh, Jennifer Jason Leigh en Michael McKeen.

VPRO Cinema

Bacon doet cum laude eindexamen aan de filmacademie en biedt zich bij een filmproducent aan in de hoop zijn eerste grote film te kunnen draaien. Bacon is ervan overtuigd dat hij alles aan kan en dat de studio-inspraak, een sexy starlet, een droomkarretje en een huis in Beverly Hills hem het hoofd niet op hol zullen brengen. Hij verliest in een mum van tijd zijn beste vrienden, zijn zelfrespect en de ware liefde. Zeer onderhoudende satirische komedie, barstens vol met veel inside-jokes over films en filmmensen. Bacons charme maakt de held sympathiek en Short (niet op de credits vermeld) is verrukkelijk als zijn inhalerige manager. Leigh is heel grappig en er zijn veel piepkleine rolletjes van bekende sterren. Cleese steelt weer de show, dit keer als een cynische barman. Klein filmpje maar groot kijkgenot. Debuut van Guest, die samen met McKean het scenario schreef. Ook bekend als THE TEMPTATION OF SUCCESS.

credits

Regie:
Christopher Guest
Cast:
Kevin Bacon, Emily Longstreth, J.T. Walsh, Jennifer Jason Leigh, Michael McKeen, Kim Miyori, Teri Hatcher, Jason Gould, Tracy Brooks Swope, Martin Short, Eddie Albert, Roddy McDowall, John Cleese, Dan Schneider, Michael McKean, Emily Longstrength
Scenario:
Michael Varhol, Christopher Guest, Michael McKean
Productie:
Michael Varhol
Camera:
Jeff Jur
Muziek:
David Nichtern
Jaar:
1989
Alt. titels:
Big Picture, The, Temptation of Success, The
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Big Picture (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken