Italië/​Canada/​Frankrijk 1990. Oorlogsfilm van Michael Anderson. Met o.a. Burt Lancaster, Olivia Hussey, Ben Cross, Andrea Occhipinti en Jo Champa.

VPRO Cinema

Een (helaas) trouwe verfilming van een stuk van Karol Wojtyla alias Jean-Paul II, die bisschop, dramaturg en dichter was. Hij heeft er goed aan gedaan te stoppen met schrijven wanneer wordt afgegaan op dit suikerzoete melodrama, dat vertelt van een oorlogsweduwe die met haar kind Krakau verlaat en naar Toronto gaat, waar haar zoon verliefd wordt op de dochter van haar beste vrienden. Het eindigt allemaal met de aankoop van de trouwring bij de goudsmit in kwestie. In deze ode aan de heilige banden van het huwelijk druipt de sentimentaliteit ervan af. De dialogen zijn stroperig en de scènes onbedoeld lachwekkend. Slechter dan Barbara Cartland, wat veel zegt. Dat Lancaster in een dergelijke slechte film speelt, is diep bedroevend.

credits

Regie:
Michael Anderson
Cast:
Burt Lancaster, Olivia Hussey, Ben Cross, Andrea Occhipinti, Jo Champa, Daniel Olbrychski, Melora Hardin, Jonathan Crumbée
Muziek:
Michel Legrand
Jaar:
1990
Alt. titels:
Boutique de l'orfèvre, La
Genres:
Oorlogsfilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Italië, Canada, Frankrijk