Luxemburg/​Duitsland/​Zuid-Afrika/​Canada/​Italië/​Frankrijk/​Verenigd Koninkrijk 1988. Drama van Philippe Monnier en Pierre Lary. Met o.a. Jean-Pierre Bouvier, Meryl Stoltenkamp, Constanze Engelbrecht, Trish Downing en Agnès Soral.

VPRO Cinema

Een bewerking van een bestseller van Luanshya Greer door Jean-Louis Curtis over een Zuidafrikaanse familie, die van de Franse hugenoten afstamt, in de periode 1820 tot 1880. Er is niet op de middelen bezuinigd en de drie schrijvers zijn er min of meer in geslaagd het feit dat het om een internationale produktie gaat te verdoezelen. Het resultaat is een weelderige, langdradige, niet steeds even boeiende feuilleton die weinig persoonlijks heeft maar knap in elkaar zit. Naast het goede camerawerk is de informatie over het ontstaan van het uitzonderlijke socio-politieke systeem in dit land de moeite waard.

credits

Regie:
Philippe Monnier, Pierre Lary
Cast:
Jean-Pierre Bouvier, Meryl Stoltenkamp, Constanze Engelbrecht, Trish Downing, Agnès Soral, Jocelyn Broderick, Sylvia Zerbib, Annette Crosbie, Philip Godawa, Tertius Meintjies, Petru Wessels, Karen Tongay
Muziek:
Serge Franklin
Jaar:
1988
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Sociaal drama
Landen:
Luxemburg, Duitsland, Zuid-Afrika, Canada, Italië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk