Frankrijk 1975. Mysterie van Walerian Borowczyk. Met o.a. Sirpa Lane, Lisbeth Hummel, Robert Capia, Pierre Benedetti en Guy Tréjean.

VPRO Cinema

Sinds de aanranding van een jonge aristocrate door een monsterachtig beest rust er een vloek op de stamhouders van de familie. Niettemin moet de huidige erfgenaam om financiële redenen trouwen met een rijke Amerikaanse wier komst op het kasteel tot bloedige conflicten leidt, om het geheim te bewaren. Het meisje dat het portret van haar stammoeder heeft gezien, droomt van haar en hoe ze het beest van genot tot stervens toe heeft uitgeput. De volgende ochtend wordt haar verloofde dood aangetroffen en blijkt hij bij het aantrekken van het doodskleed het onderlichaam van een beest te hebben. Het verhaal van 'het beest' was door de lengte een overgeschoten episode van CONTES IMMORAUX, waar een nieuwe raamvertelling omheen werd gefilmd. Stijlvolle aankleding en suggestieve scènes, maar het fotografisch celebreren van naakte vrouwenlichamen wordt eentonig. De scènes rond het monster met een geslachtsdeel als een fietspomp zijn vooral potsierlijk. Het scenario is van de regisseur. Het camerawerk is van Bernard Daillencourt en Marcel Grignon.

credits

Regie:
Walerian Borowczyk
Cast:
Sirpa Lane, Lisbeth Hummel, Robert Capia, Pierre Benedetti, Guy Tréjean, Marcel Dalio, Roland Armontel, Elizabeth Kaza, Pascale Rivault
Scenario:
Walerian Borowczyk
Productie:
Anatole Dauman
Camera:
Bernard Daillencourt
Jaar:
1975
Alt. titels:
Bête, La
Genres:
Mysterie, Horror, Erotiek
Trefwoorden:
Monsterfilm, Seksfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La bête (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken