Verenigde Staten/Frankrijk/Canada 1992. Drama van Sheldon Larry. Met o.a. Kate Jackson, Jeffrey Nordling, Howard Hesseman, Al Waxman en Chip Zien.

VPRO Cinema

Een meisje komt ziek in New York terug van een vakantie in Florida. Als ze kort daarop sterft, stelt dokter Jackson (bekend van [KL]Charlie`s Angels[KLE]) tot haar ontzetting vast dat het meisje stierf aan een ziekte, waarvan men allang dacht dat hij niet meer voorkwam, de pest. Er moet dus snel worden gehandeld, anders dreigt New York ten onder te gaan aan de verschrikkelijkste epidemie van de (20e) eeuw. Jackson voert een race tegen de klok om na te gaan met wie het slachtoffer allemaal was omgegaan. Bovendien is het zaak om iedere vorm van paniek te vermijden. Na[KA3]ieve rampenfilm met een vergezocht en onwaarschijnlijk thema (ook al is de pest nog steeds niet helemaal overwonnen). De acteurs doen hun best, maar desondanks kan de kijker onmogelijk geloven in hun personages. Het scenario van I.C. Rapoport, gebaseerd op de gelijknamige roman van Gwyneth Cravens en John S. Marr, verliest alle goodwill door het banale slot. Camerawerk van Ron Orieux.

credits

Regie:
Sheldon Larry
Cast:
Kate Jackson, Jeffrey Nordling, Howard Hesseman, Al Waxman, Chip Zien, Barbara Williams, David Hewlett, Jerry Orbach, Alma Martinez, Tom Mardirosian, Kathleen Robertson, Louis Guzman, Kristina Nicoll
Camera:
Ron Orieux
Muziek:
Marty Simon
Montage:
David Rosenbloom
Jaar:
1992
Genres:
Drama, Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Rampenfilm
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Black Death (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken