Verenigde Staten 1985. Avonturenfilm van B.W.L. Norton. Met o.a. William Katt, Sean Young, Patrick McGoohan, Julian Fellowes en Kyalo Mativo.

VPRO Cinema

Katt en Young zijn in Afrika om een totaal onbekend gebied, dat nog niet in kaart is gebracht, te onderzoeken. Een plaatselijke stam wordt geteisterd door een vreemde ziekte en ze veronderstellen dat de oorzaak gezocht moet worden bij het eten van het vlees van een mysterieus schepsel, de Mokele Mbembe. Ze sporen het vreemde wezen op, achtervolgd door rivaal McGoohan. Vlot en conventioneel in beeld gebracht scenario van Clifford en Ellen Green. Het bevat enkele mooie momenten voor de kleinsten, maar is veel te naïef om een volwassen publiek te boeien. Effecten zijn o.k. en de baby dinosaurus is lief, maar dat is niet voldoende om de film geslaagd te noemen. Uit de Disney- koker. Het camerawerk werd verricht door John Alcott. Ook bekend als DINOSAUR...SECRET OF THE LOST LEGEND.

credits

Regie:
B.W.L. Norton
Cast:
William Katt, Sean Young, Patrick McGoohan, Julian Fellowes, Kyalo Mativo, Hugh Quarshie, Olu Jacobs, Eddie Tagoe
Muziek:
Jerry Goldsmith
Jaar:
1985
Alt. titels:
Dinosaur...Secret of the Lost Legend, Secret of the Lost Legend, Dinosaurierbaby - Das Geheimnis einer verlorenen Legende, Das
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten