Verenigde Staten 1949. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Oscar Levant, Billie Burke en Gale Robbins.

VPRO Cinema

Na tien jaar werden Astaire en Rogers nogmaals als duo opgevoerd voor deze typische MGM-musical, met choreografie van Hermes Pan. Ze vormen een danspaar dat om hun eeuwige ruzies bekend staat. De onvermijdelijke breuk komt uiteindelijk wanneer Rogers een aanlokkelijk voorstel krijgt van een Frans toneelauteur om ernstige rollen te gaan spelen. Het zwakke scenario van Betty Comden en Adolph Green wordt gecompenseerd door een reeks sterke zang- en dansnummers. Toch wordt de speelsheid van de vroegere RKO-producties met Astaire en Rogers niet geëvenaard. Songs van Ira Gershwin en Harry Warren. Oorspronkelijk was de vrouwelijke rol bedoeld voor Judy Garland, die echter door ziekte moest afhaken. Fotografie van Harry Stradling, die er een Oscarnominatie aan overhield.

credits

Regie:
Charles Walters
Cast:
Fred Astaire, Ginger Rogers, Oscar Levant, Billie Burke, Gale Robbins, Jacques François, George Zucco, Clinton Sundberg, Inez Cooper, Carol Brewster, Wilson Wood
Scenario:
Sidney Sheldon, Adolph Green, Betty Comden
Productie:
Arthur Freed
Camera:
Harry Stradling sr
Muziek:
Aram Khatchaturian, Harry Warren, Ira Gershwin, Lennie Hayton, George Gershwin
Geluid:
Douglas Shearer
Montage:
Albert Akst
Jaar:
1949
Alt. titels:
Barkleys of Broadway, The, Tènzer vom Broadway
Genres:
Komedie, Muziek, Musical
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Barkleys of Broadway (1949) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken