Verenigde Staten 1991. Drama van Robert Benton. Met o.a. Dustin Hoffman, Nicole Kidman, Loren Dean, Bruce Willis en Steven Hill.

VPRO Cinema

Hoffman is de rijke, complexe gangster Dutch Schultz wiens macht begint te tanen. Zijn liefje is Kidman en Dean de jonge would-be gangster, die aan hem gelieerd raakt. Deze sfeervolle film is een getrouwe bewerking van de boeiende roman van E.L. Doctorow en werd tot scenario bewerkt door niemand minder dan Tom Stoppard. Geheel in de traditie van de grote gangsterfilms uit de periode waarin het verhaal speelt, 1930. Hoffman zonder make-up ziet er ouder uit dan zijn personage, maar is indrukwekkend; het is echter de zeer jonge Dean die de intrige opdrijft. Helaas gaat de film halverwege als een nachtkaars uit. Willis speelt een cameorolletje. Nestor Almendros schoot de plaatjes en de opvallende decors zijn van Patrizia von Brandenstein.

credits

Regie:
Robert Benton
Cast:
Dustin Hoffman, Nicole Kidman, Loren Dean, Bruce Willis, Steven Hill, Steve Buscemi, Billy Jaye, John Costelloe, Tim Jerome, Stanley Tucci, Mike Starr, Robert F. Colesberry, Stephen Joyce, Frances Conroy, Moira Kelly, Kevin Corrigan
Scenario:
Tom Stoppard
Productie:
Arlene Donovan, Robert F. Colesberry
Camera:
Néstor Almendros
Muziek:
Mark Isham
Montage:
Robert Reitano, David Ray, Alan Heim
Jaar:
1991
Alt. titels:
Im Sog der Mafia
Genres:
Drama, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Tragedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Billy Bathgate (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken