Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Jim McBride. Met o.a. Patrick Bauchau, Harley Venton, Kim Johntson-Ulrich, Michelle Johnson en Salvator Xuereb.

VPRO Cinema

Harry Martin (London) is een aardige jongeman die van het Californische platteland afkomstig is. Hij zag ooit hoe zijn ouders wreed werden afgeslacht door nietsontziende moordenaars. Deze blijken de gewetenloze aartsvijanden te zijn van zijn familie, een eeuwenoude vampierenclan. Bauchau is hun sinistere clanleider. Hij koopt iedereen in Long Beach om zodat hij er een soort Champs Elys[KA1]ees kan bouwen. Zijn neefje Venton is journalist, die van zijn vampierendorst af wil. Jammer genoeg is het verhaal met een scenario van Richard Shapiro (de schepper van Dynasty) te serieus gebracht, hoewel alles bijzonder lachwekkend overkomt. Regisseur McBride doet verschrikkelijk zijn best om een en ander vakkundig te laten verlopen en zijn rolverdeling ondersteunt hem met grote moed in absurde situaties, die door het scenario zijn voorgeschreven. Bedoeld als de pilot voor een tv-serie, maar daar is het nooit van gekomen. De videoversie duurt gelukkig maar 84m.

credits

Regie:
Jim McBride
Cast:
Patrick Bauchau, Harley Venton, Kim Johntson-Ulrich, Michelle Johnson, Salvator Xuereb, Jason London, Bo Hopkins, Michael J. Gwynne, Robert Lesser, Nicholas Kepros, Grace Zabriskie, Kim Johnston-Ulrich
Scenario:
Richard Shapiro
Productie:
Gene Corman
Muziek:
Brad Fiedel
Jaar:
1991
Genres:
Actiefilm, Horror, Thriller
Trefwoorden:
Vampieren
Landen:
Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie