Verenigde Staten 1990. Misdaad van Paul Wendkos. Met o.a. Robert Urich, Joanna Kerns, Joe Spano, Dennis Farina en David Barry Gray.

VPRO Cinema

Op ware feiten gebaseerd verhaal van een misdaad, naar de bestseller van Joe McGinniss. Urich is verzekeringsagent Rob Marshall met lieve en toegewijde vrouw Maria (Kerns) en drie zonen die in een provinciestadje van New Jersey in 1984 een overval voorwendt, waarbij Maria werd doodgeschoten. Snel blijkt dat Rob Marshall schulden had, een dure levensverzekering op zijn vrouw had afgesloten en een relatie had met sloerie Felice (Strasser). Het tweede deel van veel te lange tv-film speelt in de rechtszaal waar het geloof en de trouw van de drie zonen zwaar op de proef worden gesteld. Het zich moeizaam voortslepend scenario is van John Gay. Urich overtuigt als de charmante en voorbeeldige huisvader en echtgenoot, die een monster blijkt te zijn. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen. Wordt op de Europese tv soms ingekort met 60m, maar is dan nog steeds te lang.

credits

Regie:
Paul Wendkos
Cast:
Robert Urich, Joanna Kerns, Joe Spano, Dennis Farina, David Barry Gray, Jay Underwood, Johnny Galecki, Robin Strasser, Kevin Dunn, Mary-Joan Negro, Dakin Matthews, Doris Roberts
Scenario:
John Gay
Productie:
Susan Baerwald, Dan Wigutow
Jaar:
1990
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Serie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Blind Faith (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken