Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1936. Musical van Curtis Bernhardt. Met o.a. Maurice Chevalier, Betty Stockfeld, Margaret Lockwood, Desmond Tester en Austin Trevor.

VPRO Cinema

Een Franse architect met zwerversnatuur doet afstand van een Engelse geliefde die zijn vader van celstraf kan redden door een rijk huwelijk. Met de zoon van zijn hospita maakt hij een voettocht door Frankrijk om te 'vergeten' en vormt met een dorpsmeisje een trio dat al muziek makend hun brood verdient. Net als hij het dorpsmeisje als vrouw gaat zien, duikt de Engelse weer op en moet hij kiezen tussen een bohémien-leven of society-status. Remake van de zwijgende film als muzikaal vehikel voor Chevalier, krijgt met name tijdens de omzwervingen elegante stylering, die het simpele verhaaltje op meer dan een onderhoudend niveau tilt. Simultaan werd met deels andere acteurs een Franse versie gemaakt: LE VAGABOND BIEN-AIMÉ.

credits

Regie:
Curtis Bernhardt
Cast:
Maurice Chevalier, Betty Stockfeld, Margaret Lockwood, Desmond Tester, Austin Trevor, Cathleen Nesbitt, Peter Haddon, Barbara Gott, Charles Carson
Muziek:
Darius Milhaud, Werner R. Heymann
Jaar:
1936
Alt. titels:
Beloved Vagabond, The
Genres:
Musical, Komedie
Trefwoorden:
Lichte komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Beloved Vagabond (1936) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken