Frankrijk 1974. Experimenteel van Jérôme Savary. Met o.a. Christopher Lee, Gérard Croce, Micheline Presle, Delphine Seyrig en Michel Simon.

VPRO Cinema

Een zijn werk verafschuwende slager heeft een filmster en een regisseur als klanten en komt daardoor op het idee een film te financieren over de liefde tussen mens en dier. De opnamen verlopen uiterst moeizaam, omdat de producenten steeds scenarioveranderingen willen. Uiteindelijk wordt de slager gearresteerd wegens een reeks moorden op collega`s. Filmpoging van de befaamde theatergroep Grand Magic Circus, die internationaal opviel door de uitbundige spontaniteit en het genadeloos stoeien met stereotiepen. Helaas wisten ze die kwaliteiten niet werkzaam op celluloid te brengen, zodat het resultaat een vormeloos ratjetoe werd (scènes van een eerdere onvoltooide filmpoging worden hier gebruikt als film-in-de-film). De superieure fotografie en het zelf-parodiërend optreden van gast-sterren zijn de voornaamste lichtpunten.

credits

Regie:
Jérôme Savary
Cast:
Christopher Lee, Gérard Croce, Micheline Presle, Delphine Seyrig, Michel Simon, Valérie Kling, Jean-Pierre Lombard, Elizabeth Mortenson, Roland Topor
Muziek:
Jacques Coutureau
Jaar:
1974
Alt. titels:
Boucher, la star et l'orpheline, Le
Genres:
Experimenteel
Trefwoorden:
Satire, Experimentele film
Landen:
Frankrijk