Frankrijk 1974. Erotiek van Jean-Claude Laureux. Met o.a. Françoise Brion, Corinne O'Brian, Michel Fortin, Jean-Gabriel Nordman en Alexandre Rignault.

VPRO Cinema

Na de dood van provinciale bourgeois blijven een nog aantrekkelijke weduwe, een debiele zoon, een dochter op religieus internaat en een reactionaire grootvader achter. Opeens bevrijd van vaderlijk toezicht, storten de gezinsleden zich in ongeremde seksualiteit met een bronstige chauffeur en een al even willig dienstmeisje, waardoor alle standsverschil wegvalt. Film valt steunpilaren van de maatschappij aan - Gezin, Kerk en Vaderland - met middelen van pornofilm die ook weer geparodieerd wordt. Regisseur kan echter geen maat houden en met name de geluidsband met veel hitsig geschreeuw en gesteun, maakt reeks copulaties uitermate eentonig. Ongeremde inzet van kwaliteitsacteurs hierbij is eerder verwonderens- dan bewonderenswaardig.

credits

Regie:
Jean-Claude Laureux
Cast:
Françoise Brion, Corinne O'Brian, Michel Fortin, Jean-Gabriel Nordman, Alexandre Rignault, Elizabeth Graine, Jean-Louis Blum, Jacqueline Staup
Muziek:
Maurice Lecoeur
Jaar:
1974
Alt. titels:
Bijoux de la famille, Les
Genres:
Erotiek
Trefwoorden:
Satire, Seks
Landen:
Frankrijk