Frankrijk 1980. Misdaad van Claude Barrois. Met o.a. Daniel Duval, François Périer, Raymond Pellegrin, Georges Wilson en Julien Guiomar.

VPRO Cinema

Een voor eigen rekening en risiko werkende gangster verdenkt zijn collega's van verraad en zoekt een concrete aanleiding voor een wraakoefening. Hij vindt die in weddenschap op getruceerde boksmatch. Hij sluit zich aan bij een groep jonge criminelen, maar hun onervarenheid leidt tot een tragedie. Regisseur Barrois probeert met het scenario, de keuze van personages, de acteurs en de locaties in de voetsporen van Melville te treden - met Duval als nieuwe SAMOURAI. Het resultaat is weliswaar spannend, maar zonder enige oorspronkelijkheid op de sociale situering van de jonge misdadigers na. Ze zijn afkomstig uit de arbeidersklasse en hebben geen opleiding genoten, waardoor ze geen uitzicht hebben op een goede toekomst. Aan hun onvrede weten geen andere vorm te geven dan onbezonnen agressie. Scenario van Claude Néron.

credits

Regie:
Claude Barrois
Cast:
Daniel Duval, François Périer, Raymond Pellegrin, Georges Wilson, Julien Guiomar, Valentine Monnier, Christopher Lambert, Richard Anconina, Jean-Marie Lemaire, Patrick Laurent, Didier Pain
Scenario:
Claude Néron
Muziek:
Vladimir Cosma
Jaar:
1980
Alt. titels:
Bar du téléphone, Le
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Gangsterfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le bar du téléphone (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken