Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland 1990. Drama van Markus Imhoof. Met o.a. Susanne Lothar, Mathias Gnädinger, Peter Simonischek, Anges Fink en Jürgen Cziesla.

VPRO Cinema

Meteoroloog Gnädiger en zijn vrouw Lothar bemannen een weerstation in de Alpen en zijn tijdens de winter afgesneden van de buitenwereld. Simonischek, een voormalig officier, had graag de positie van Gnädiger bekleed, maar is destijds gepasseerd. Hij onderneemt een klimtocht naar het weerstation, die door iedereen voor onmogelijk wordt gehouden, om zo te bewijzen dat hij alsnog de juiste man is. Eenmaal daar aangekomen blijkt hij niet alleen de rivaal voor de baan te zijn, maar ook Gnädigers vrouw, Lothar. Een gewelddadig einde is onvermijdelijk. Deze wat droefgeestige, claustrofobische film is wellicht niet naar ieders smaak, maar het is verduiveld goed gespeeld, strak geregisseerd en knap gefotografeerd door Lukas Strebel. Vrij geïnterpreteerd naar een ware gebeurtenis, die in 1922 plaatsvond.

credits

Regie:
Markus Imhoof
Cast:
Susanne Lothar, Mathias Gnädinger, Peter Simonischek, Anges Fink, Jürgen Cziesla, Adolf Laimböck, Heinrich Beens, Ingold Wildenauer
Camera:
Lukas Strebel
Muziek:
Nicola Piovani
Jaar:
1990
Alt. titels:
Berg, Der
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

Der Berg (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken