Verenigde Staten 1990. Drama van Tim Hunter. Met o.a. Jason Priestley, Shannen Doherty, James Eckhouse, Carol Potter en Jennie Garth.

VPRO Cinema

Pilootfilm van oerpopulair geworden tienerserie over `doorsnee` Amerikaanse gezin Walsh, dat zich uit het vrij landelijke Minnesota in het opulente, statusbewuste Beverly Hills in Californi[KA3]e vestigt. Vooral de lotgevallen van de tweeling Brandon (Priestley) en Brenda (Doherty) worden op de voet gevolgd: hun kennismaking op de middelbare school met hun toekomstige vriendjes en liefjes. Vrij realistisch beeld van wat de jeugd rond 1990 bezighoudt: schoolresultaten, geaccepteerd worden in een groep, geld, drugs, seks, ouders en vooral erbij horen. De tv-serie maakte van Priestley en Perry in een mum van tijd tieneridolen en hun voornamen inspireerde talloze jonge ouders. De titel slaat op de postcode en er volgden 292 afleveringen, die tien tv-seizoenen vulden tot en met de eeuwwisseling. Het scenario is van Darren Star. Het camerawerk is van Christian Santiago. Stereo.

credits

Regie:
Tim Hunter
Cast:
Jason Priestley, Shannen Doherty, James Eckhouse, Carol Potter, Jennie Garth, Ian Ziering, Luke Perry, Gabrielle Carteris, Brian Austin Green, Tori Spelling
Scenario:
Darren Star
Camera:
Christian Santiago
Jaar:
1990
Alt. titels:
Class of Beverly Hills, The
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten