België 1991. Historische film van Rudy Geldhof en Marc Lybaert. Met o.a. Frank Aendenboom, Jo De Meyere, Ingrid De Vos, Ugo Prinsen en Veerle Wijffels.

VPRO Cinema

Tussen 1915 en 1944 werden in het landelijke Vlaamse dorpje Beernem een half dozijn geheimzinnige moorden gepleegd, jarenlang de talk-of-the-town in Vlaanderen en in gerechtelijke kringen. Hierover werd deze grootscheepse dramaserie gebouwd. Aendenboom zwaait als kasteelheer-burgemeester-senator de scepter over het dorp en over alles wat er gebeurt. De Meyere-met-plakbaard is de journalist van een lokaal krantje die de onopgeloste misdaden aan het licht brengt. Een verhaal van verraad, rancunes, huwelijksbedrog, naijver, aanslepende feodaliteit, klassenstrijd en de mysterieuze moorden. Gebaseerd op het levenswerk van Alfons Ryserhove die over het 'moordenaarsbos' een aantal boekjes schreef. Boeiend, met een zekere epische grandeur, een wie-is-de- dader in la Flandre profonde met hoofdrollen die goed in hun vel zitten en die warempel op echte mensen lijken.

credits

Regie:
Rudy Geldhof, Marc Lybaert
Cast:
Frank Aendenboom, Jo De Meyere, Ingrid De Vos, Ugo Prinsen, Veerle Wijffels, Gunther Lesage, Hans Royaards, Bob De Moor, Luc Springuel, Dora van der Groen, Oswald Maes, Wim Danckaert, Lucas Van den Eynde, Dirk Roofthooft, Guy Van Sande
Muziek:
Wally Vermeersche
Jaar:
1991
Alt. titels:
Bossen van Vlaanderen, De
Genres:
Historische film, Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Sociaal drama
Landen:
België