Verenigde Staten 1983. Familiefilm van Robert Dalva. Met o.a. Kelly Reno, Vincent Spano, Allen Goorwitz, Woody Strode en Jody Thelen.

VPRO Cinema

Reno is nu een tiener. Hij brengt al zijn vrije tijd door met zijn prachtige zwarte hengst, maar het geluk is niet van lange duur. De rechtmatige eigenaar eist zijn paard terug en brengt het naar de plaats van herkomst, de Sahara. Reno gaat er achter aan en sluit onderweg vriendschap met een Toeareg. Hij is vastbesloten deel te nemen aan een race met de hengst als hoofdprijs. Nieuwe romantische avonturen, opnieuw adembenemend in beeld gebracht, ditmaal door Carlo Di Palma, die schitterend gebruik maakt van het woestijndecor. Het scenario van Richard Kletter en Jerome Kass, naar de roman van Walter Farley, is minder sprankelend dan het origineel, maar wordt evenmin sentimenteel. Regisseur Dalva deed de montage in het eerste deel. Francis Coppola trad weer op als producent. Gevolgd door de tv- serie THE ADVENTURES OF THE BLACK STALLION, met Mickey Rooney en Richard Cox (die de rol van Reno overnam). Ook bekend als RETURN OF THE BLACK STALLION.

credits

Regie:
Robert Dalva
Cast:
Kelly Reno, Vincent Spano, Allen Goorwitz, Woody Strode, Jody Thelen, Teri Garr, Doghmi Larbi, Ferdy Mayne, Allen Garfield
Muziek:
Georges Delerue
Schrijver:
Walter Farley
Jaar:
1983
Alt. titels:
Black Stallion Returns, The, Return of the Black Stallion, Return Of The Black Stallion
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Black Stallion Returns (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken